Munkavállalóink

Vállalatunk sikerének titka elhivatott dolgozóinkban rejlik, akik világszerte dolgoznak a közös célok érdekében. 1932-es alapításunk óta alkalmazottaink siker iránti elkötelezettsége lehetővé tette az Amphenol számára, hogy a világ egyik legnagyobb csatlakozó-gyártójává váljon. Tiszteletben tartjuk ezt a kötelezettségvállalást azzal, hogy megfelelő döntéseket hozunk és a legjobb és legbiztonságosabb munkakörnyezetet biztosítunk dolgozóink számára.

Munkahelyi biztonság és jólét

Tudjuk, hogy alkalmazottaink biztonsága és jóléte egyik alapfeltétele sikerünknek.

Számos telephelyünkön van helyben orvosi ellátás, mentálhigiénés tanácsadás, influenza elleni oltás, fogászati ellátás, edzéslehetőség és táplálkozási tanácsadás.

Az Amphenolnál mindig is az egyik legfontosabb feladatunk az volt, hogy dolgozóinkat biztonságban tudjuk. Az elmúlt négy évben a COVID-világjárvány idején megtett intézkedéseinknek köszönhetően gyári alkalmazottaink biztonságban, egészségükre különösen nagy figyelmet fordítva folytathatták a gyártást annak érdekében, hogy a termelés zavartalanul működjön tovább.

A világ számos pontján működő telephelyeinken érvényben lévő munkahelyi biztonsági programokat, jelentési rendszereket és képzéseket mind központilag az EHS&S és a humánerőforrás csoport koordinálja. Vállalati EHS&S csapatunk szorosan együttműködik a helyi munkatársakkal annak érdekében, hogy létesítményeink biztonságosan működjenek. Az üzemeinkben dolgozók biztonságos munkakörnyezetének megteremtése érdekében a legtöbb tevékenységünk kapcsán biztonsági bizottságok működnek, és biztonsági irányítási rendszereket alkalmazunk, beleértve az ISO 45001 szabványt is. Míg a biztonsági képzésünket helyben bonyolítjuk le, alkalmazottaink képzési idejét vállalati szinten, belső rendszerünkön keresztül nyomon követjük. Úgy gondoljuk, hogy ez a vállalati szintű nyomon követési modell és a helyi szintű adminisztráció lehetővé teszi számunkra, hogy olyan képzést és felügyeletet biztosítsunk, amely a legjobban megfelel a globális munkaerő igényeinek.

Tehetséggondozás

Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy figyelmet fordítsunk dolgozóink fejlesztésére, biztosítsuk számukra azokat a készségeket, amelyekre ma és a jövőben is szükségük van.

Vállalkozásunk versenyképességének fenntartása érdekében, olyan képzéseket és eszközöket biztosítunk munkavállalóink számára, melyek hozzájárulnak szakmai készségeik és képességeik fejlesztéséhez. Telephelyeinken világszerte támogatják a folyamatos tanulást és az új készségek fejlesztését. Lehetővé tesszük az alkalmazottak áthelyezését is, abban az esetben ha magánéleti események miatt esetlegesen költöznek. Egyes létesítményeink tandíj-visszatérítést nyújtanak az alkalmazottaknak, annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődhessenek.

Helyi közösségek segítése

Létesítményeink aktívan keresik a kapcsolatot a helyi közösségekkel, mert felismertük, milyen kritikus fontosságú ezeknek a közösségeknek az egészsége és vitalitása saját alkalmazottaink és vállalkozásunk szempontjából.

Közösségi kapcsolataink nagy részét csapataink helyi szinten szervezik, ami segít abban, hogy erőfeszítéseink közvetlenül támogassák azokat a helyi közösségeket, amelyekben alkalmazottaink élnek és dolgoznak. Ezek a tevékenységek a helyi igények szerint különbözőek, mint például a helyi jótékonysági szervezetek szponzorálása, partnerség a hajléktalanszállók élelmezésének segítésére, nyugdíjas központok segítése, szemétszedés a telephelyek környékén, iskolai felszerelések adományozása a rászoruló gyermekek számára, valamint az ünnepek alatti ajándékgyűjtések. Az Amphenol csapatai továbbra is elkötelezettek a közösségek segítése mellett, akár a közösségnek visszaadva, akár önkéntes munkával, akár helyi foglalkoztatási lehetőségek megteremtésével.

Sokszínű és befogadó közösség

Az Amphenol egy globális, multikulturális vállalat, alkalmazottaink pedig tükrözik földrajzi lábnyomunk sokszínűségét.

Az Amphenolnál olyan befogadó munkakörnyezet kialakítására törekszünk, amelyben minden alkalmazottat tiszteletben tartunk és méltányos bánásmódban részesítünk. Noha cégünk a világ számos országában jelen van, továbbra is agilisak maradunk, mivel nem egységesítjük gyakorrlatainkat minden üzletágban. A világ különböző pontjain lévő telephelyeink vezetői mind az adott országból kerülnek ki, mert hisszük, hogy ez teremti meg mind az erős szervezeti stabilitást mind pedig mély elkötelezettséget teremt dolgozóink és a helyi közösségek irányába. Tekintse meg EEO-1 bejelentésünket