Fenntarthatósági áttekintés

FENNTARTHATÓSÁG – ÁTTEKINTÉS

Az Amphenol vállalkozói elszámoltathatósági kultúrája egyedülállóan hatékony a fenntartható jövő biztosításában. Azáltal, hogy helyi vezetésünknek szerte a világon felhatalmazást adunk vállalkozásuk működtetésére, az Amphenol teljes szervezete jogosultságot kap arra, hogy „globálisan gondolkodjon, de helyben cselekedjen”.

Az Amphenol globális stratégiai között szerepel a fenntartható fejlődés. A nemzetközi vállalat célja a legjobb minőségű termékek előállítása a legkisebb környezeti terhelés mellett. A világ különböző tájain található gyárak azonban más-más szinten tartanak a környezettudatos termelés terén.

Az Amphenol Magyarország úttörőként, a nemzetközi nagyvállalat gyárai között másodikként oldja meg elektromos energia felhasználásának számottevő részét megújuló energiával. A decemberben telepített napelemek a héten kezdtek el villamos energiát termelni, melynek köszönhetően a pécsi gyár költséghatékonyabban és környezettudatosabban működik.

A megújuló energia hasznosításának eredményeként nem termelődnek káros melléktermékek, az energia előállításához nincs szükség vízre. Sőt, a hiedelmekkel ellentétben a napelem minden anyaga újrahasznosítható.

A napelemek mellett az Amphenol a csomagolóanyagok terén is a környezettudatosság híve. A pécsi gyár visszaforgó csomagolást használ, ezzel kiküszöbölve a hatalmas mennyiségű szilárd hulladék keletkezését az egyszer használatos csomagolóanyagokhoz képest. Ez a megoldás egyben költséghatékony és környezetkímélő is, amely mutatja, hogy az Amphenol Magyarország nem csak stratégiai szinten beszél fenntartható fejlődésről, hanem a fenntarthatóság vállalatunk mindennapjainak részét képezi, meghatározza gondolkodásmódunkat és cselekvési terveink része.

Zöld energia dizájn elősegítése

Masszív csatlakozóink segítenek a vertikális gazdálkodás és más agrovoltaikus alkalmazások területén is.

Zöld energia dizájn elősegítése

Masszív csatlakozóink segítenek a vertikális gazdálkodás és más agrovoltaikus alkalmazások területén is.
A vertikális gazdálkodás egy új mezőgazdasági folyamat, ahol a növényeket egymás tetején termesztik raktárban vagy üvegházban. A növények vertikális termesztése helyet takarít meg a hagyományos gazdálkodással szemben, és lehetővé teszi a növénytermesztést bárhol. Ha a növénytermesztést a napenergiával, azaz agrovoltaikával kombinálják, a környezeti előnyök még nagyobbak. Az Amphenol LTW üzletága vízálló, kör alakú csatlakozók széles sorozatát fejlesztette ki zord körülményekhez, amelyeket vertikális gazdálkodásban, mezőgazdasági fűtőelemekben és más robosztus alkalmazásokban használnak a hatékonyabb mezőgazdasági folyamatok támogatására.

Ökológiai lábnyomunk csökkentése

Az Amphenol-szerte napelemeket telepítünk, hogy csökkentsük energiafelhasználásunkat és költségeinket.

Ökológiai lábnyomunk csökkentése

Létesítményeink a világ számos pontján továbbra is támogatják károsanyag kibocsátás-csökkentési céljainkat proaktív és innovatív intézkedésekkel, amelyek csökkentik környezeti lábnyomunkat és kímélik az erőforrásokat, ugyanakkor segítik létesítményeinket az energiatakarékosságban.

2022 folyamán az Amphenol számos telephelyén napelemeket telepítettek, hogy cégünk növelje megújuló energiaforrásokból származó fogyasztását és csökkentse a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségét. Az Európában 2022-ben tapasztalható szélsőséges energiaköltség-ingadozások idején ezek a fejlesztések folyamatos és stabil energiaforrást biztosítottak ezeknek a létesítményeknek. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően közel 600 MWh energiát termelt az Amphenol világszerte megújuló energiaforrásokból, ehhez képest pedig jelentős növekedés várható 2023-ban, amely az első teljes üzemév lesz. Ezen túlmenően ezek a sikeres napelem-telepítések arra ösztönöztek más Amphenol létesítményeket, hogy fontolják meg megújuló energiaforrásokból származó fogyasztásuk növelését, és 2023-ban több telephely tervezi a meglévő létesítmények megkezdését vagy bővítését.


Közösségek támogatása

Recycling to help support children with cancer in our local neighborhoods.

Közösségek támogatása

Amphenol Advanced Sensors – Tijuana, Mexico

2022-ben „Banco de Tapitas” névvel kampányt indított két mexikói létesítményünk, mely projektek keretében műanyag palackkupakokat gyűjtöttek, és ezzel pénzt szereztek a Gyermekrákellenes Liga számára. A Szövetség segít a rákos gyermekek kemoterápiás kezelésének kifizetésében a kaliforniai Baja Kórházban. A palackkupakokat a helyszínen szív alakú tartályokba gyűjtötték, és egy újrahasznosító központba küldték feldolgozásra. A Banco de Tapitas indulása óta a program mintegy 0,5 tonna műanyag kupakokat gyűjtött össze és hasznosított újra, ezzel támogatva a Gyermekrákellenes Ligát, hogy még több rákos gyermek számára tudjanak kezelést nyújtani.

Környezet

Arra törekszünk, hogy vásárlóink számára a legjobb minőségű termékeket készítsük a legkisebb ökológiai lábnyom mellett.

64%

Összes újrahasznosított, újrafelhasznált vagy hasznosított hulladék

↓34%

Vízelvonási intenzitás 2022 vs 2017

↓24%

Üvegházhatású gázok kibocsátásának intenzitása 2022 vs 2017

Bővebben

Munkatársaink

Tisztában vagyunk azzal, hogy cégünk sikerének titka szorgalmas, elkötelezett és vállalkozó szellemű dolgozóinkban rejlik.

Bővebben

Beszállítói lánc

Beszállítóinkat folyamatosan értékeljük fenntarthatósági szempontok szerint, annak érdekében, hogy csak olyan cégek kerülhessenek be szállítói láncunkba, melyek hozzánk hasonlóan felelősségteljesen gondolkodnak és cselekszenek.

Beszállítói magatartás

Tagjai vagyunk a Responsible Business Alliance-nak (RBA), amely a világ legnagyobb ipari egyesülése, amely elkötelezett a globális beszállítói láncok esetében a vállalati felelősségvállalásért.

Emberi jogok

Zéró toleranciát alkalmazunk az embercsempészettel és a rabszolgasággal szemben. Beszállítói magatartási kódexünk tiltja a kényszermunka, a rabszolga- és kényszermunka, valamint a kényszerű börtönmunka alkalmazását.

Bővebben

Konfliktus-zónákból származó ásványok

Aktívan felmérjük ellátási láncunkat a termékeinkben használt 3TG eredetét illetően, hogy biztosítsuk a származási ország megfelelő ésszerű vizsgálatát és a kellő átvilágítást.

Termékfelelősség

Nap mint nap emberek milliárdjai használják termékeinket szerte a világon. A mi feladatunk annak biztosítása, hogy ezek az interakciók biztonságosak, megbízhatóak és eredményesek legyenek.

Fenntarthatósági jelentések

Fenntarthatósági jelentés (2022):
2022 Sustainability Report

Energetikai jelentés (2022):
Energetikai szakreferens éves jelentés

Fenntarthatósági jelentés (2021):
2021 Sustainability Report

Fenntarthatósági jelentés (2020):
2020 Sustainability Report

Fenntarthatósági jelentés (2019):
2019 Sustainability Report

Kapcsolat

Amphenol Sincere Industrial Product Ltd.

H-7673 Cserkút, Batvölgyi út 3.
Hungary
Tel.: +36-72/998-690
hr@amphenol-asip.com