Vállalat

Worldwide vision: Enabling the Electronics Revolution

Az Amphenol a világ egyik legnagyobb csatlakozógyártója. A Társaság elektromos, elektronikus és száloptikai csatlakozókat, koaxiális és lapos szalagkábeleket, valamint csatlakozó rendszereket tervez, gyárt és forgalmaz.

A Társaság termékeinek elsődleges vevői körét kommunikációs és információfeldolgozási szegmensben tevékenykedők alkotják. Termékeik körébe beleértendők, mobiltelefonok, az adatkommunikációs és információfeldolgozó rendszerek; repülőgépipari és katonai elektronikai; valamint az autóipari, a vasúti- és egyéb közlekedési eszközökbe beépülő alkatrészek.

Az Amphenolt 1932-ben alapították, székhelye Wallingford-ban (Connecticut, USA) található és világszerte több, mint 100 egységgel működik. A cég részvényeit (APH) a New York-i tőzsdén jegyzik.

Ami világszerte összeköti a különböző piacokon és régiókban működő Amphenol üzleti partnereket és vevőiket, az a vezető innováció. Globális üzleteink pontosan olyan szerteágazóak és sokszínűek, mint vevőink. Annak ellenére, hogy több mint 100 üzlet tartozik az Amphenol családhoz, összeköt minket az Amphenol kultúra. Bárhova is mész, a közelben mindig lesz egy Amphenol.

https://www.amphenol.com/

AMPHENOL INDUSTRIAL PRODUCTS GROUP (AIPG)

Az Amphenol több mint 75 éve nyújt csatlakozó technológiai megoldásokat a világ vezető ipari vállalatai számára. Az egyik legfontosabb stratégiai területe mindig is az ipari szegmens volt.

Az Amphenol Industrial Group piacvezető a nagyteljesítményű csatlakozó rendszerek, szenzorok és antennák tervezésében, gyártásában és szállításában és szerteágazó felhasználási területen működő vezető gyártó cégekkel dolgozik együtt olyan szegmensekben, mint az Energiatermelés és Disztribúció, Szállítmányozás, Közlekedés, Nehézgépjárművek, Gyártási automatizáció, Vezeték nélküli megoldások és Chipkártya olvasók.

Product presentation and capabilities – PDF 12,8 MB
Amphenol Electrification Solutions (emobility + battery) – PDF 6,7 MB

https://www.amphenol-industrial.com/

Guangzhou Amphenol Sincere Flex Circuits Co. Ltd (GASF)

Az AIPG 2005 szeptemberében vásárolta meg a Sincere céget, beruházva ezzel egy mintegy 15.000 ㎡-es gyáregységbe Lahne városában (Guangzhou, Kína). A Guangzhou Amphenol Sincere Flex Circuit a vállalat egyik high-tech divíziója, mely elektrotechnikai integrációra, egyedi és speciális megoldások tervezésére és modern, flexibilis áramkörök gyártására specializálódott. A Guangzhou Amphenol Sincere Flex Circuit kulcsrakész megoldásokat kínál a tervezési koncepció kivitelezésétől egészen a tömeggyártás kiszállításáig a világ bármely részére.

http://en.amphenol-gasf.com/

2019-ben a GASF szervezetén belül egy új vállalat született Pécsett, Magyarországon, az Amphenol Sincere Industrial Product (ASIP), hogy a növekvő EMEA vevői igényeket kiszolgálja.