Segítőkész, barátságos környezet és számtalan fejlődési lehetőség

Röviden így jellemzi Masszi Kristóf, a PTE közgazdaságtudományi karának hallgatója, az Amphenolnál töltött gyakornoki idejét.

Milyen elvárásaid voltak a gyakornoki programmal kapcsolatosan?

A PTE-Közgázra járok, gazdálkodás menedzsment szakra, angol nyelven.

Mikor gyakornoki helyet kerestem, mindenképpen olyan lehetőséget szerettem volna, ahol ténylegesen hasznos tagja lehetek a cégnek, valamint nem csak monoton, adminisztációs feladatokat végezhetek, hanem izgalmasabb, nagyobb kihívások is fogadnak.

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél korábbi gyakornoki helyeiden?

Szakmai gyakorlatom során, először egy kisebb IT cégnél voltam gyakornok. Nagyon családias hangulatú volt a munkahely, azonban ott úgy éreztem, hogy egy nagyobb méretű, multinacionális jellegű cégnél több lehetőségem lenne tanulni, fejlődni és tapasztalatot szerezni.

Hogy érzed magad itt, az Amphenolnál?

Az Amphenol ezekre az elképzeléseimre nyújtott megoldást, eddig nagyon jól érzem magam itt, külön örültem neki, hogy van kapcsolódás az elektormos autókhoz, mivel ez a téma nagyon érdekel engem. Az interjú során megerősödött bennem, hogy ez a hely egy nagyon komoly lehetőség, mert egy nagyon gyorsan fejlődő és növekvő cégről van szó, rengeteg lehetőséggel.

Milyen típusú feladatokat kaptál eddig?

Az eddigi feladataimat szerettem, mert nem céltalanul kapok tennivalót, hanem érzem, hogy van értelme a munkámnak, hozzá tudok tenni a cég sikeres működéséhez. Kapok olyan feladatokat, amivel sokat tanulok a cégről illetve a termékekről. Vannak olyan típusúak, amire később épül a következő feladatom. Vannak olyan projektjeim is, amikkel a munkatársaim munkáját segítem. Legutóbb épp az új dolgozók számára állítottam össze egy anyagot, amely bemutatja a termékeket, amikkel az Amphenolnál dolgozunk.

Ki tudsz emelni valamit, amit kifejezetten itt az Amphenolnál töltött gyakornoki idő alatt tanultál meg?

Az Amphenolnál töltött eddigi időm során belecsöppenhettem egy igazi nagyvállalat életébe, ahol belátást kaptam az igazi munka világába. Ha egy dolgot kell kiemeljek, akkor az a csapatmunka lenne. Az emberek és a különböző részlegek közötti segítség és együttműködés elengedhetetlen az előrehaladáshoz. Ami pedig mind a gyakornokoknak, mind pedig a dolgozóknak nagyon fontos, a közösség nagyon befogadó és segítőkész, mindenki nagyon kedves.