Megérkeztek az Amphenolhoz az idei nyár első diákmunkásai

Még csak most lett vége a tanévnek, de négy lelkes diák máris lecserélte iskolai feladatait Amphenol-os munkahelyi kötelezettségekre. Sőt a nyár folyamán több turnusban érkeznek majd még hozzánk olyan gyerekek, akik késztetést éreznek arra, hogy az iskolapad mellett más területen is kipróbálják magukat.

A héten kezdtek a 16 és 22 év közötti diákok cserkúti gyárunkban, hogy egy-két ledolgozott hónap után, megfelelő mennyiségű zsebpénzzel tudják belevetni magukat a nyárba, a nyaralásba.

Van, aki azért vállalt munkát, hogy egyetemi tanulmányait finanszírozza, van, aki a nyaralásra gyűjt az itt megkeresett összegből. Egyik diákmunkásunk úgy fogalmazott, hogy azért dolgozik, mert jobban szereti a saját pénzét költeni, nem pedig a szüleitől kérni állandóan. Ő már nem először vállal nyári munkát, mert úgy tapasztalta, hogy jobban megbecsüli a pénzt és sokkal átgondoltabban költ, ha a saját maga által megkeresett összegből gazdálkodik.

Különböző pozíciókban, más-más osztályokon dolgoznak diákmunkásaink. Van, aki a termelési területen kapott helyet, van aki a raktárban dolgozik és van aki a minőségbiztosítási osztályon tevékenykedik. Mindannyian nagyon érdekesnek találják a munkájukat, szívesen jönnek dolgozni, mert teljesen más közegben vannak, mint az iskolában. Bátran mernek kérdezni, ha valamiben bizonytalanok, mert a többi dolgozó és feletteseik is nagyon kedvesek, barátságosak és segítőkészek.

Mint munkáltató, az Amphenol is nagyon örül az ilyen elhivatott és szorgalmas nyári munkásoknak, hisz ők lesznek azok, aki miután elvégezték iskolájukat nem egy teljesen új helyzetbe csöppennek bele, mikor elkezdenek dolgozni. Számukra már ismerős lesz a munka világa, könnyebben és gyorsabban fogják megtalálni helyüket az új környezetben.