Akinek bejött a gyakornoki munka

Masszi Kristóf bő fél éve közgáz hallgatóként érkezett az Amphenol-hoz, hogy kipróbálja magát, a múlt héten pedig aláírta élete első főállású munkáról szóló szerződését cégünkkel, mint Termeléstervező. Az ő története is kiváló példa arra, hogy miért érdemes mindent beleadni a gyakornoki munka során.
 
Hogyan alakult az elmúlt bő fél éved az Amphenol-nál?
 
Gyakornokságom ideje nagyon hamar eltelt itt az Amphenolnál. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon jó közösség tagjává válhattam, sokszínű, érdekes feladatokat végezhettem, melyekből sokat tanultam.

Nagyon örültem, hogy nemzetközi környezetben is kipróbálhattam magam. Kínai, illetve amerikai kollegákkal tartottam, illetve még tartom is a kapcsolatot. Egy fiatal munkavállaló számára szerintem ez egy remek lehetőség.
 
Egyértelmű volt számodra, hogy ha lehetőség nyílik rá, akkor az Amphenol-nál folytatnád?
 
Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy gyakornokként egy ilyen nemzetközi nagyvállalatnál csöppenhettem bele a munka világába. Hálás vagyok az itteni csapatnak, rengeteget segítettek és tanítottak gyakornoki létem során, és még azóta is. 

Hamar egyértelművé vált számomra, hogy szeretnék hosszútávon is itt dolgozni. Gyakornokságom során nem volt titok a felettesem részéről sem, hogy mik a tervek, egyértelmű tájékoztatást kaptam a lehetőségekről és a nekem szánt lehetséges karrier útról.

Céges telefont és laptopot is kaptam még a gyakornoki státuszom alatt, ez is tükrözte a belém vetett bizalmat, és, hogy komolyak a tervek velem kapcsolatban. Mindez nagyon motiválólag hatott rám. Örülök, hogy egy ilyen szuper csapat tagja lehetek és kíváncsian várom, hogy milyen feladatokat és kihívásokat hoz a jövő.
 
Miben fognak változni a feladataid most, hogy főállású Amphenol-os lettél? 
 
Feladataim lényegében nem változnak. Továbbá is azzal fogok foglalkozni amivel eddig, viszont szélesebb körben kiteljesedve. Megkönnyíti munkámat, hogy főállásban már minden szükséges eszközhöz megkaptam a teljes jogosultságot.
 
Tervezel még iskolapadba ülni? Elvégezni az MSC-t?

Igen, levelezőn szeretnék elvégezni egy Msc-t a közel jövőben. Első körben a pesti vagy győri supply chain management szimpatikus, mely illene az itteni munkaprofilhoz. Továbbá a gazdaságinformatika érdekelni itt Pécsett, de még keresem a lehetséges opciókat.