Akinek a sorsa a Pécsi Cégek Éjszakáján pecsételődött meg

Babits Gergellyel, az Amphenol cserkúti gyárában dolgozó folyamatmérnökkel beszélgettünk munkáról, magánéletről és arról, hogy mi is történt az ominózus estén.

Úgy tudom, hogy egy kedves történet fűződik az Amphenollal kapcsolatos első személyes találkozásodhoz. Elmesélnéd?

2022 nyarán találkoztam először az Amphenol csapatával a Pécsi Cégek Éjszakája rendezvény keretein belül. Épp a Bazár teraszán ült a csapat, amikor odamentem hozzájuk, és mielőtt még bemutatkoztam volna, szerettek volna italt rendelni tőlem. 🙂 Miután tisztáztuk, hogy nem én vagyok a pincér, egy jó hangulatú beszélgetés kerekedett, amely során megismerhettem a cég tevékenységét. Beavattak az Amphenol jövőbeli terveibe is, végül egy nagyon pozitív benyomás alakult ki bennem az Amphenol cserkúti gyárával kapcsolatban. Az első találkozásunk során készítettem egy képet a csapatról, ez a mai napig megtalálható az Amphenol facebook oldalán.

Pécsről Budapestre költöztél, majd visszajöttél szülővárosodba. Miért?

Budapestre a hegesztő szakmérnöki képzés miatt költöztünk fel, a képzés után még 3 évig ott laktunk, de nem tudtam volna elképzelni hosszú távon a fővárosban. A családom és a baráti társaságom nagy része is Pécsen van, így gyakran jártunk haza. Végül 2021 nyarán visszaköltöztünk Pécsre, ekkor még a feleségem Budapesten dolgozott, én pedig Dombóváron, egy acélszerkezetgyártó cégnél helyezkedtem el. Az ingázás miatt a napi munkába járásom 1-1 óra volt, így tavaly, úgy döntöttem, hogy körbe nézek, milyen munkalehetőségek vannak Pécsen, így találtam rá az Amphenolra.

Az Amphenol előtt több cégnél is dolgoztál, így van összehasonlítási alapod. Mi az, amit kiemelnél, ami miatt jó itt dolgozni?

Korábbi tapasztalataim alapján több dolgot is ki tudok emelni. Az autóipari gyártásnak köszönhetően az Amphenol cserkúti gyárának technológiai szintje, automatizáltsági foka magasan a korábbi munkahelyeim fölött helyezkedik el. Úgy érzem, a munkahelyi légkör az Amphenolnál a legjobb az eddigi cégek közül, ahol dolgoztam. Fiatalos, szakmailag kiemelkedő mérnök csapatban tevékenykedem, így van lehetőségem a szakmai fejlődésre. Szeretem, hogy az AIO területen végzett munkám során a napi feladataim nagyon változatosak és mindig van bennük új kihívás.

Ha üzenni tudnál egyetemista önmagadnak, akkor mit tanácsolnál ‘neki’?

Elsősorban azt tanácsolnám korábbi önmagamnak, hogy nagy hangsúlyt fektessek az angol nyelv elsajátítására. A munkakörömben nagyon fontos a nyelvismeret, mivel az új projektek kapcsán napi szinten vannak egyeztetéseink amerikai és kínai kollégákkal.